Mi a Refem?

Mi a Refem, miről szól, és milyen céllal jött létre?

A Refem blog tavaly ősszel indult útjára, egy egyszemélyes blogként, melynek célja teológiai témák megjelenése és társadalmi jelenségekre való reflektálás volt.

Most azonban átalakul, tulajdonképpen elérve az 1 éves kort, növekszünk, és új arculatot kapunk. Immáron nem egyedül, hanem szerkesztő és szerzőtársakkal dolgozom együtt. A tematikánk kibővül, nem csak teológiával fogunk megjelenni a jövőben, hanem közéleti, társadalmi, aktuálpolitikai, jogi, pszichológiai, egészségügyi témákkal, és az ezekre adott teológiai-etikai reflexiókkal. Emellett szeretnénk beindítani az Életmód és Sport valamint Irodalom és Kultúra rovatokat teret engedve a kikapcsolódásnak.

Az új arculat célja, hogy vegyesebb olvasóközönséget érjünk el, a különböző társadalmi és teológiai témák párhuzamos megjelenésével pedig hidat szeretnénk építeni a társadalmi és egyházi szférák közé. Ezzel meg kívánjuk mutatni a teológia időszerűségét is, hogy bár a keresztyénség szent könyve, a Biblia több ezer éves, mégsem elavult és ósdi, hanem abból táplálkozva iránymutatást és etikai kapaszkodókat találhatunk korunk probléméinak megválaszolására, életünk kérdéseire, és az erkölcsi véleményformálásra. Sőt, a teológiai értékrend hajtóerővé válhat a  megoldások keresésében, a problémákkal való szembenézéshez.

Reméljük, munkánk célt ér.

Jó barongálást kívánok munkatársaim nevében is!

Prém Alexandra, főszerkesztő

Az új szerkesztőség bemutatkozását itt olvashatod.

Szerzőket keresünk: Szívesen vesszük olyan személyek jelentkezését, akik szeretnek írni, jól írnak, és tudnak azonosulni a blog szellemiségével, célkitűzésével. Bármelyik rovatba lehet írni, szépirodalmi alkotást, könyvismertetőt, filmkritikát, színházi műsor bemutatását, tudományos témába közérthetően, pszichológia, egészségügy, szociológia, jog stb. témákban. Akiket érdekel a lehetőség azok egy rövid bemutatkozó email-ben küldjék el önéletrajzukat és egy írásukat a refem.szerk@gmail.com címre, a tárgyba írják be: vendégszerző.