RIOT Közösség

RIOT működési elv és szabályzat

Tavaly adventkor volt az első RIOT, vagyis Refem Író-Olvasó Találkozó. Tudom, hogy a nagyoknak szokott író-olvasó találkozójuk lenni. Mi nem vagyunk nagyok, nekünk nem ezért van. A RIOT nem arról szól, hogy a szerzőt, szerzőket megismerjék, hogy bemutassuk az új műveinket, vagy minket dicsérjenek, bár nekünk is nagyon fontos a visszajelzés. A visszajelzésre, feedback-re azért van szükségünk, hogy lássuk, van-e értelme-e munkának, és építünk-e vele.

De a RIOT nem erről szól. Akkor mi a RIOT?

A RIOT elsősorban azért van, hogy beszélgessünk. Társadalmi és teológiai-egyházi témákról.

És legfőképp azért van, hogy találkozzunk kiemelt vendégeinkkel. A RIOT lényegi jellemzője, egyszerűen ezért lett kitalálva, és ezzel a refem-en belül hagyományt szeretnénk teremteni, hogy minden RIOT-ra meghívunk világi embereket. Olyan személyeket, akik csak néha, vagy egyáltalán nem járnak templomba. Őket személyesen hívjuk meg, ismerősökön keresztül, de ha a posztjainkat olvassák, bárkit várunk szeretettel. Az első RIOT-on is volt két kiemelt vendégünk, erről beszámolót alább az oldalon találtok.

Éppen kiemelt vendégeink tiszteletére van egy fontos szabálya RIOT-nak, ami a gyülekezetbe járók személyeknek szól. A RIOT nem azért van, hogy el kezdjük evangelizálni és térítgetni a kiemelt vendégeinket.

A RIOT azért van, hogy minél több templomba nem járó emberrel tudjunk úgy találkozni, hogy ezeken az alkalmakon fontos társadalmi és teológiai-egyházi témákról beszélgetünk.

Szeretnénk megismerni világi vendégeink véleményét, mit gondolkodnak a különböző témákról, milyennek látják társadalmunk jelenlegi állapotát, hogyan vélekednek az egyházról és Istenről, ill. az egyház és társadalom kapcsolatáról. Milyen erkölcsi véleményt formálnak az élet határterületeiről, úgy mint abortusz, eutanázia, válás stb.

Minden alkalommal valamilyen csipegetni valóval, és teával vagy forró csokival készülünk. Hogy tudjunk készülni vendégváróval és lelkileg-szellemileg, ahhoz mostantól kezdve egy regisztrációs formot kell kitölteni a RIOT-ra jelentkezőknek. A következő RIOT meghívóját és témáját alább találjátok.

RIOT 2.0.

1. RIOT

1. RIOT