Fény született

A világ kietlen és puszta volt.

Egy rideg hely. Sötétség uralkodott. De nem csak a világban, hanem a szívekben is.

A bemocskolódott szívek pedig megfertőzték a még tisztákat. Tovább adták a mocskot. Vagy éppen az erőszakot, ezzel sebeket ejtve a többieken.

Mocskos és vérző szívek éltek a sötétben.

Egyszer csak megjelent az égen egy csillag. Ez volt a jel a sötét világ számára.

„Megszületett a Fény Forrása.”

Megszületett, és fényt adott a világnak, mindenkinek, aki látta. És újraéledt a remény.

A fényt látva az ember elkezd hinni. Az ember megérez valamit a fényben. Fölteszi magának azt a kérdést, amiről már rég lemondott:

Talán mégis vannak csodák?

A lélek kérdése ez. Azé a léleké, ami még nem halt meg, de rettenetesen szomjas. Szomjazik a szeretetre, az ölelésre és egy olyan világra, amely fényes. Ahol béke van, ahol lenni jó.

Mégis ezt a Fényt egyszer csak kioltották.

Újra sötét minden. Csönd. Hideg. Fájdalom. Reménytelenség. 3 napi némaság.

De harmadnap újra Fény. Újra életre kapott a Forrás. És erősebb mint valaha.

Fotó: Knáb András

Már nem csak világít, árad. Szétosztja önmagát. És soha el nem fogy. 

Jöttek a Forráshoz emberek, akiknek lelkét lángra lobbantotta a Forrás. És ők is elkezdtek fényeskedni. A Forrás ad önmagából, és életet lehel a szomjasokba.

Az életre és lángra kapott lelkek olyan gazdaggá válnak, hogy ők is lángra lobbanthatnak más lelkeket. Tovább adhatják a fényt! „Add tovább!” Nézd, ahogy ad önmagából, nem fogy el! „Add tovább!”

Fotó: Knáb András

Nézd, ahogy ad, erősödik! Egyre nagyobb a fény. Egyre világosabb a világ. Nézd, mekkora lett a fény! Nézd, mennyien vannak! Te is ott vagy. A része vagy. A rossz legyőzhető. Viszed a reményt. „Vidd, és add tovább!”

 

Prém Alexandra

Ötlet: Az elcsendesedést segítő írást csoportban lehet úgy használni, hogy közben az adventi koszorú gyertyájával meggyújtjuk a saját kis gyertyánkat, majd tovább adjuk a tüzet, és a végén a csoport minden tagja kezében lesz egy égő gyertya. Ekkor a szemeinkkel látjuk, hogyan nő a fény.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.