Mikulás levele a lelkész lányának

A felnőttek nem hisznek a Mikulásban. Jelentem: Én hiszek. Hiszek a Mikulásban. És a lányomat is arra fogom tanítani, hogy higgyen benne. Akkor is, ha egyes keresztyének között, mikulásozni nem elég keresztyéni, kissé pogány, nem elég krisztusi. Azért döntöttem így, mert nagyon is krisztusi dolognak tartom. Sőt, keresztyén gyermeknevelésnek.

Ha minden felnőtt hinne a Mikulásban, a világ jobb hely lenne. Mert a Mikulás nem egy személy, és nem is bálványisten. Mikulás már régóta egy szellemiség, egy tanítás. Mikulás Isten tanítása.

De Mikulás legendája egy keresztyén személyhez kötődik, Szent Miklóshoz. Így azt is mondhatjuk, Mikulás a leghíresebb krisztuskövető…

Ezért idén a kislányom csizmájában lesz egy levél is.

Kedves Zselyke!

A Mikulás vagyok. Azért írok neked levelet, mert nagyon szépen kitakarítottad a csizmádat. Nem baj, hogy lekoptattad az orrát. A koptatott orrú csizma is szép, ha jó gyerek hordja. És minden gyerek jó gyerek, te is az vagy. Szeretném neked elmondani, hogy örülök, hogy ilyen ügyes és kedves kislány vagy. Az emberek, amikor találkoznak veled, örülnek, és szebbé teszed a napjukat.

Viszont szeretnék kérni tőled valamit. Kérlek szépen, hogy amikor valaki szeretne a te játékoddal játszani, add kölcsön neki. Oszd meg vele a játékod, és játszatok együtt, mert együtt játszani jó. Én most hoztam neked ajándékokat és finomságokat. Azért hoztam, hogy örömet szerezzek neked, és hogy tudd: jó vagy. Szeretném neked elmesélni, miért teszem ezt.

Képzeld el, egyszer mikor én is kisgyerek voltam, elvesztem. Nagyon féltem, sírtam, mert nem találtam senkit és sötét volt. És képzeld, mi történt, Valaki megtalált engem. Úgy hívták, hogy Jézus. Jézus megtalált engem is, mint a báránykát, és engem is haza vitt. Nagyon örültem neki, hogy újra otthon lehettem. Mikor nagy lettem, úgy döntöttem, segítek Jézusnak, hogy még több elveszett gyereket és felnőttet megtaláljon. Ezért gyűjtöttem ajándékokat és pénzt, hogy elvigyem azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs pénzük. Mert képzeld el, hogy sok gyereknek nincs pénze ennivalóra, kenyérre, nincs ruhájuk, még kopott orrú csizmájuk sincs, és nem kapnak csokit sem. Mert a szüleiknek sincs pénzük. Ezért én viszek nekik ajándékot, hogy örüljenek, és tudják, hogy ők is jók. De most már annyi ajándékom van, hogy minden gyereknek viszek ajándékot, azoknak is, akiknek van pénzük, mert ők is jók. És szeretném, ha azok a gyerekek és felnőttek, akiknek van pénzük, majd adnának ajándékot azoknak, akiknek nincs. Mert Jézusnak szüksége van olyan emberekre, akik segítenek Neki megkeresni az elveszett bárányokat.

Szeretettel küldök neked sok puszit: Mikulás

Ha tetszett a levél, nyugodtan használd, beleteheted te is a csizmácskákba.

Prém Alexandra

5 Replies to “Mikulás levele a lelkész lányának

      1. Nagyon meglepődött és örült neki. Eltette abba a dobozba amiben a legfontosabb emlékeit, tárgyait gyűjti! 🙂

  1. Kedves Alexandra! Nagyon szép levelet írt a kislányának! Istenek is tetsző dolog ez! Szerintem jó gyakorlat is lehet az Ön, szép példamutatásból!
    Áldás, Békesség! D.G.Zs. fm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.