A fény rejtélye

Olykor üresnek érzed a karácsonyt? Nézd a fényt…

Nézed a csillagszórót. Fényt ad. Ugye, milyen csodaszép? Gyerekként, hogy imádtad! De valld be, felnőttként is gyönyörködsz benne. A gyertyalángban, a tűzben is. Sokat jelent a fény…

Az embernek szüksége van a fényre. Életet, meleget és a szemnek látást ad. Gyönyörködtet. De ennél még többet ad.

Észrevetted már, hogy amikor a fényt nézed, nem csak a fényt látod?

Nem csak magát a fényt látod, hanem a látsz a fényben valamit. Benne a fényben, vagy a fényen túl. A fény megmutat valamit. Valamit, ami valójában a lelkedben létezik. Valami jót. Valamit, amire vágysz. Ami nem a tiéd, de a lelkedben ott van a lenyomata.

És amikor a fényt nézed, megérzed hogy van Teljesség. Hogy van Tisztaság, van Jó és van a Szeretetnek uralma. Nem veszett el, nem halt ki!

Amikor minden ellene vall, amikor sehol nem érzed otthon magad, amikor a politikától félsz, mert nem véd, hanem saját érdekeit szolgálja, amikor attól rettegsz, hogy egy tömeg ellep, amikor magad sem tudod, miről mit gondolj, mit higgy el, mit érezz, amikor veszekedés van, korrupció, ridegség, amikor az elvesztett szeretetet ágyakban keresik, amikor szaporodik az erőszak, minden sötét és sírni volna jó, akkor… Még akkor is… Él a Fény.

És a fény emlékeztet. Emlékeztet a Jóra. És érzed, hogy van még… Van még Szeretet. Van még Tisztaság és Béke.

Világháborúk sem tudják kioltani a Fényt.

Nézed a csillagszórót, a gyertyát, az adventi koszorút, a karácsonyi égőket, a kandalló tüzét. Nézed, és látod a fény által a Tiszta Fényt, és érzed, van még Szeretet, és SOHA NEM FOGY EL.

A Szeretet soha nem fogy el. Mert a Szeretet VAN.

Gyújts meg egy gyertyát! És lásd a fényen túl a Fényt!

Gyújts meg egy csillagszórót, és lásd, ahogy a fényből fény pattan ki, szaporítja önmagát. Te is lehetsz egy kicsiny fénydarab ebben a világban. Lehetsz a Fény egy kicsiny csillaga.

Gyújtsd meg, és láss!

Prém Alexandra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.