Mi a Refem?

Mi a Refem, miről szól, és milyen céllal jött létre?

A Refem alapvetően egy blog, ha a működési elvet nézzük. Viszont nem személyes blog, nem rólam szól. Én csak mellékszereplő vagyok. A Refem a teológiáról szól, és az abban fölhalmozott kincseket igyekszem megosztani én is, ahogy teszik azt más munkatársaim is. Viszont ebben a munkában a Refem egy sajátos eszköz.

A Refem mindenkinek szól – legalábbis igyekszik.

Teológiai, közéleti, spirituális kérdésekkel foglalkozik leginkább.

Többször jelezték már nekem barátok és kedves ismerősök, hogy vagány vagyok, kritikus vagy éppen provokatív. Szeretném kijelenteni, hogy mindez nem célom. Idézhetném Madách ördögét: “Nem adhatok mást, csak mi lényegem.” Erről van szó, és ezzel már is provokatív vagy paradox vagyok – egy teológus, aki egy dráma ördögét idézi… -, pedig nem akaratlagos. Egy a lényeg: csak őszintén. Amit leírok, megjelentetek, az őszinte lesz, ha riport, ha nem saját cikk, akkor is az lesz a cél, hogy a való jelenjen meg benne. Amikor provokatív gondolattal, témával, vagy különleges szemponttal találkozol, ne feledd, sosem célom önmagában a provokáció vagy a vagányság. Nem lehet az, mert az egy önmagért való nárcisztikus cél lenne. Ha a Refemen valami provokatív, akkor mindig valamire kívánja felhívni a figyelmet. Elgondolkodtatni akar. Túlmutat önmagán. Legalábbis ez fölvállalt célja. Hogy sikerül-e és hogyan, azt majd az idő megmutatja…

Vállalom a tévedés és hibázás lehetőségét is, mert ember vagyok. De vállalom azt is, hogy legjobb tudásom szerint dolgozom. És vállalom azt is, beállva elődeim sorába, hogy az Ige alapján bárki jobbra taníthat.

ÜDV: Alexandra

One Reply to “Mi a Refem?”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.